Zorgen voor de basis om AIOps te implementeren (Artificial Intelligence for Operations)

Zorgen voor de nodige basis om Artificial Intelligence op te bouwen, wat zal bijdragen tot het verminderen van de impact van IT-storingen op de kernactiviteiten van Infrabel.

Beschrijving

In alle grote bedrijven worden IT- en telecomsystemen steeds belangrijker.  De enorme complexiteit van deze systemen, door het grote aantal van hun componenten, hun heterogeniteit en het aantal koppelingen tussen de systemen, kan de impact van een IT-storing op de business van het bedrijf vergroten. Bij Infrabel kan deze bedrijfsimpact leiden tot veiligheidsrisico's voor de werknemers die aan het spoor werken of voor de gebruikers van het spoor, een verminderde stiptheid of zelfs financiële verliezen.

Als onderdeel van het "Operations Data & Analytics" team ben je betrokken bij de consolidatie en exploitatie van operationele gegevens die zijn opgeslagen in een Big Data architectuur.

Je neemt deel aan de ontwikkeling van integratieoplossingen en de implementatie van dataverzamelaars, logbestanden of metrics van servers van verschillende technologieën (Unix, Linux, Windows, SQL Server, Oracle, MySQL, PostgreSQL, of andere). Je documenteert processen, gegevens en hun bronnen.

Je gebruikt de gegevens die zijn opgeslagen in de Big Data infrastructuur door middel van statistische modellen (die je gaat bouwen) die je gaat implementeren met behulp van gespecialiseerde tools om trends te analyseren, problemen te identificeren en specifieke datapatronen te ontdekken die kunnen leiden tot ICT-incidenten.  Je documenteert de modellen, algoritmes en methoden die worden toegepast.

Het doel van de werkzaamheden is om in de toekomst een Artificial Intelligence - of beter gezegd een Augmented Intelligence - op te zetten die het mogelijk maakt om incidenten te anticiperen, te voorspellen en automatisch op te lossen.  Door ICT-incidenten te voorkomen of te anticiperen of door de snelheid waarmee ze worden opgelost te verhogen, wil de afdeling IT Operations van Infrabel de impact van IT- en telecomstoringen op de veiligheid en stiptheid van het spoor in België verminderen of elimineren.

Deze stage is beschikbaar voor bachelor- en masterniveau.

Opleidingsniveau
Bachelor of gelijkwaardig
Begindatum
To decide
Tijdsduur
Te bepalen
Locatie
Brussel
Categorie
ICT

Stel je kandidaat

Vul onderstaand formulier in
Adres
Adres school
Slechts één bestand.
32 MB limiet.
Toegestane types: doc docx pdf.
Slechts één bestand.
32 MB limiet.
Toegestane types: docx doc pdf.