Ontwerp een PLC-sturing voor overwegen

Bachelor elektromechanica

Omschrijving

Tijdens jouw stage loop je mee met het onderhoudsteam van de seininrichting dat instaat voor het op punt stellen, aanpassen, onderhouden en herstellen van installaties van de seinrichting. Dit team werkt voornamelijk aan de veiligheidssystemen voor het bedienen van wissels, seinen, overwegen en de vrijespoordetectiesystemen (detectie van een trein op een stuk spoor). 

Na een toelichting van de huidige logica van een overweg krijg je de tijd om te werken aan je bachelorproef die de volgende opdracht omvat: “Vorm de huidige relais aansturing van seinen en slagbomen van een overweg om naar een veiligheids PLC sturing".  Deze bachelorproef kan eventueel door twee stagiairs uitgevoerd worden.

Hierbij hou je er rekening mee dat de huidige werking van een overweg niet mag aangepast worden en dat alle bestaande veiligheden ingebouwd worden. De PLC moet dus op dezelfde wijze werken zoals dit nu gebeurt. Bij een storing moet de overweg ook steeds in een veilige toestand worden gebracht (Fail-safe). Het geheel moet snel verwisselbaar zijn.

Doelpubliek: Bachelor Elektromechanica.

Werkplaatsen: deze stage kan uitgevoerd worden in Gent-Zeehaven, Brugge, Kortrijk.

Opleidingsniveau
Bachelor
Begindatum
Tijdsduur
Te bepalen
Locatie
Vlaanderen
Categorie
Technicus

Stel je kandidaat

Vul onderstaand formulier in
Adres
Adres school
Slechts één bestand.
32 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.
Slechts één bestand.
32 MB limiet.
Toegestane types: txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.